Skip to content

Φάρμα Αγγελόπουλος Η ιστορία μας

Η Φάρμα μας Φάρμα Αγγελόπουλος

Γνωρίστε μας καλύτερα

Favicon

Φάρμα Αγγελόπουλος

Η Φάρμα μας αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες κτηνοτροφικές μονάδες στην Ελλάδα, με έδρα της την Χαλανδρίτσα Ερυμάνθου, κοντά στην Πάτρα. Η φήμη της έχει ξεπεράσει τα όρια της περιοχής, χάρη στην καινοτόμο προσέγγιση της στην κτηνοτροφία.

Ιστορία της φάρμας

Η Φάρμα Αγγελόπουλος έχει ιστορία πριν από το 1900, από μικρή φάρμα που είχαν οι πρόγονοι μας ώστε να συντηρούν την οικογένεια τους και σιγά σιγά στην πώληση του γάλακτος σε μικρές βιομηχανίες όπου επεξεργάζονταν το γάλα για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Με τα χρόνια η Φάρμα μας επένδυσε σε πρωτότυπους στάβλους, σε εξοπλισμό αλλά και ζώα υψηλής γαλακτοπαραγωγής.

Πλέον η φάρμα μας διαθέτει σύγχρονους στάβλους οι οποίοι στεγάζουν πάνω από 600 ζώα και παράγει πάνω από 330.000 λίτρα ετησίως γάλα. Το ζωικό κεφάλαιο που διαθέτει είναι κυρίως  πρόβατα (98%) και ένα μικρό ποσοστό αίγες (2%).

Τα ζώα που έχει η φάρμα είναι ζώα υψηλής γαλακτοπαραγωγής. Τα πρόβατα είναι της φυλής Assaf και οι αίγες της φυλής Florida.

Η φάρμα Αγγελόπουλος εκτός από το γάλα που πουλάει πλέον σε μεγάλες βιομηχανίες ασχολείται και με τις γενετικές βελτιώσεις των αιγοπροβάτων υψηλής γαλακτοπαραγωγής και βγάζει ανά διαστήματα διαθέσιμα ζώα προς πώληση, θηλυκά τα οποία έχουν εμμονή στην γαλακτοπαραγωγή, υψηλές αποδώσεις, σωστή μορφολογία μαστών αλλά και διάρκεια ζωής αλλά και αρσενικά τα οποία είναι από άριστες μητέρες σε αυτά που ανάφερα.

Στόχος μας είναι να έχουμε συνεχή πρόοδο στις γενετικές βελτιώσεις των ζώων μας αλλά και στην ποιότητα του γάλακτος που παράγουμε.

Η φιλοσοφία μας Φάρμα Αγγελόπουλος

H φιλοσοφία μας

Στην φάρμα Αγγελόπουλου, πιστεύουμε ότι η παραγωγή τροφίμων είναι μια ευθύνη. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας φρέσκο γάλα το οποίο προορίζεται για υψηλής ποιότητας γαλακτοκομικά, φτιαγμένα με αγνά υλικά και σεβασμό στη φύση.

Η μακρά ιστορία της φάρμας, μας έχει διδάξει τη σημασία της παράδοσης και της συνέχειας. Συνδυάζουμε τις παραδοσιακές μεθόδους κτηνοτροφίας με τις σύγχρονες τεχνολογίες, δημιουργώντας ένα ισορροπημένο σύστημα παραγωγής.

Για εμάς, τα ζώα μας δεν είναι απλά παραγωγικά μέσα, αλλά μέλη της οικογένειάς μας. Φροντίζουμε για την υγεία και την ευημερία τους, προσφέροντάς τους τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ποιότητα ξεκινά από το χωράφι. Γι’ αυτό, καλλιεργούμε τις δικές μας ζωοτροφές και αποφεύγουμε τη χρήση χημικών ουσιών.

Η διαφάνεια είναι μια από τις βασικές μας αξίες. Είμαστε πάντα ανοιχτοί σε επισκέψεις και προφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους επισκέπτες μας να γνωρίσουν την φάρμα μας.

Τα ζώα μας

Τα ζώα που έχει η φάρμα Αγγελόπουλος είναι ζώα υψηλής γαλακτοπαραγωγής. Τα πρόβατα είναι της φυλής Assaf και οι αίγες της φυλής Florida.

Η φάρμα Αγγελόπουλος εκτός από το γάλα που πουλάει πλέον σε μεγάλες βιομηχανίες ασχολείται και με τις γενετικές βελτιώσεις των αιγοπροβάτων υψηλής γαλακτοπαραγωγής και βγάζει ανά διαστήματα διαθέσιμα ζώα προς πώληση, θηλυκά τα οποία έχουν εμμονή στην γαλακτοπαραγωγή, υψηλές αποδώσεις, σωστή μορφολογία μαστών αλλά και διάρκεια ζωής αλλά και αρσενικά τα οποία είναι από άριστες μητέρες σε αυτά που ανάφερα.

Στόχος μας είναι να έχουμε συνέχεια πρόοδο στις γενετικές βελτιώσεις των ζώων μας αλλά και στην ποιότητα του γάλακτος που παράγουμε.

Η διατροφή των ζώων μας είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς. Παρέχουμε σωστά σιτηρέσια τα οποία είναι προσαρμοσμένα ανάλογα με την κατάσταση που βρίσκονται τα ζώα μας. Η διατροφή τους περιέχει μείγμα δημητριακών αρίστης ποιότητας, σανοδετικά φυτά όπως το τριφύλλι, το λόλιο, το σανό και το άχυρο αλλά και βοσκή σε χλόη βρώμης ή κριθάρι. Επιπλέον, δίνουμε ιδαίτερη έμφαση στην υγιεινή των στάβλων και στην προληπτική κτηνιατρική φροντίδα.

Τα ζώα μας δεν είναι απλώς μέρος της παραγωγικής διαδικασίας, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειάς μας. Η φροντίδα τους μας γεμίζει ικανοποίηση και μας δίνει την ευκαιρία να ζήσουμε σε αρμονία με τη φύση.

Τα ζώα της Φάρμα Αγγελόπουλος
Aιγοπρόβειο γάλα

Aιγοπρόβειο γάλα

Το κύριο προϊόν μας είναι το ακατέργαστο αιγοπρόβειο γάλα το οποίο μας το αγοράζουν βιομηχανίες γάλακτος για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων.

Ένα από τα μελλοντικά επενδυτικά σχέδια της Φάρμας Αγγελόπουλου είναι να κάνει το ποιοτικό ακατέργαστο γάλα, γαλακτοκομικά προϊόντα και να τα διαθέσει στην αγορά όπου ο καταναλωτής θα απολαμβάνει γνήσια ποιοτικά γαλακτοκομικά προϊόντα με την σφραγίδα μας.

Τι μας κάνει ξεχωριστούς

  • Αφοσίωση: Η φάρμα Αγγελόπουλος λειτουργεί απο το 1900 και ο λόγος είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια δουλεύει με αφοσίωση και αγάπη σε αυτό που κάνει.
  • Αξιοπιστία: Η αξιοπιστία της Φάρμας μας φαίνεται όλα αυτά τα χρόνια αφού οι πελάτες μας, μας προτιμούν ξανά και ξανά.
  • Υγιεινή: Η φάρμα μας τηρεί αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής των στάβλων ώστε τα ζώα μας να ζουν σε ένα άνετο και καθαρό περιβάλλον.
  • Γενετικές βελτιώσεις: Όλα μας τα ζώα που βγαίνουν διαθέσιμα προς πώληση είναι επιλεγμένα με αυστηρά κριτήρια από άριστους γονείς στην γαλακτοπαραγωγή.

Οι υπηρεσίες μας

Η Φάρμα μας σας προσφέρει την ευκαιρία να αποκτήσετε τα καλύτερα γενετικά υλικά για την εκτροφή προβάτων και αιγών. Τα πρόβατα Assaf και οι αίγες Florida, που προέρχονται από τις πιο παραγωγικές μονάδες της Ισπανίας, είναι γνωστά για την εξαιρετική τους παραγωγικότητα, την ανθεκτικότητά τους και την υψηλή ποιότητα του γάλακτός τους.

Γιατί να επιλέξετε εμάς;

  • Κορυφαία γενετική: Συνεργαζόμαστε με τις κορυφαίες μονάδες της Ισπανίας για να σας προσφέρουμε ζώα με αποδεδειγμένη γενετική αξία.
  • Υψηλή παραγωγικότητα: Τα ζώα μας παράγουν μεγάλες ποσότητες γάλακτος υψηλής ποιότητας, συμβάλλοντας στην αύξηση των κερδών σας.
  • Ανθεκτικότητα: Τα ζώα μας είναι ανθεκτικά σε ασθένειες και προσαρμόζονται εύκολα σε διάφορες κλιματολογικές συνθήκες.
  • Εξειδίκευση: Διαθέτουμε μακροχρόνια εμπειρία στην εκτροφή και την επιλογή ζώων, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό για να σας παρέχει κάθε απαραίτητη υποστήριξη.
  • Διαφάνεια: Προσφέρουμε πλήρη γενεαλογικά πιστοποιητικά για όλα τα ζώα μας, καθώς και λεπτομερή στοιχεία για την παραγωγή τους.
Πρόβατα Assaf